Τι γυαλιά να επιλέξετε ανάλογα το σχήμα του προσώπου σας

Τι γυαλιά να επιλέξετε

Τα γυαλιά, ηλίου και οράσεως, είναι ένα σημαντικό αξεσουάρ που αναδεικνύει κάθε μας εμφάνιση. Χαρίζουν ένα πιο glamorous ή και σοφιστικέ στιλ. Είναι ιδανικά για την παραλία, για καφέ ένα ηλιόλουστο πρωινό ή και για βόλτες μέχρι τη δύση του ηλίου.

Ζούμε σε μια χώρα η οποία ακόμα και τον χειμώνα έχει πολλές ηλιόλουστες μέρες. Οπότε ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου είναι απαραίτητο να προστατέψει τα μάτια μας από σας υπεριώδεις ακτινοβολίες, αλλά και να αναδείξει το στιλ μας.

Έχει έρθει η στιγμή να πάρετε γυαλιά ηλίου ή οράσεως αλλά δεν ξέρετε ποιος σκελετός σας ταιριάζει; Μην αγχώνεστε! Παρακάτω σας δίνουμε κάποια tips για το πως να επιλέξετε τον κατάλληλο σκελετό, ανάλογα το σχήμα του προσώπου σας!

Γυαλιά για στρογγυλό πρόσωπο

Ένα στρογγυλό πρόσωπο έχει ένα στρογγυλό πιγούνι χωρίς, όμως, καθόλου γωνίες. Κάντε το πρόσωπό σας να δείχνει πιο μακρόστενο και να «σπάσει» η στρογγυλάδα, επιλέξτε γυαλιά με μακρόστενους σκελετούς ή με γωνίες. Προτιμήστε φακούς με μεγαλύτερο πλάτος αντί για ύψος, καθώς αυτό είναι που θα αναδείξει το σχήμα του προσώπου σας. Οι τετραγωνισμένοι και οι πεταλουδέ σκελετοί είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Γυαλιά για τετράγωνο πρόσωπο

Εάν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, με έντονες γωνίες, μεγάλο μέτωπο και πιγούνι, τότε προσπαθήσετε να δώσετε την αίσθηση ενός μακρόστενου προσώπου. Γυαλιά με οβάλ φακούς ή με πιο στρογγυλεμένο σκελετό είναι ιδανικά να προσδώσουν το κατάλληλο στιλ στο πρόσωπό σας. Κοκάλινα στρογγυλά γυαλιά, στο χρώμα που σας ταιριάζει, είναι η καλύτερη επιλογή.

Γυαλιά για οβάλ πρόσωπο

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν οβάλ πρόσωπο, η επιλογή σκελετού δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου! Το οβάλ σχήμα προσώπου έχει πολύ εξισορροπημένα χαρακτηριστικά. Ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μέτωπο συγκριτικά με το πιγούνι και υψηλά ζυγωματικά. Αν είστε τολμηρές, μπορείτε να επιλέξετε ακόμα και πιο εκκεντρικά γυαλιά. Σίγουρα, όμως, η καλύτερη επιλογή είναι γυαλιά με μεγάλους σκελετούς που θα τονίσουν τα ζυγωματικά. Τετραγωνισμένοι, στρογγυλοί, cat eye και άλλοι πολλοί σκελετοί είναι ιδανικοί για εσάς.

Γυαλιά Οράσεως και Πρόσωπο

Γυαλιά για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για αυτό το όχι και τόσο συνηθισμένο σχήμα προσώπου. Χαρακτηριστικό αυτού του σχήματος είναι ένα μεγάλο σχετικά μέτωπο με μακρύ και μυτερό πιγούνι. Είναι ένα, επίσης, ιδανικό σχήμα προσώπου που του ταιριάζουν διάφορα σχέδια σκελετών. Καλύτερες επιλογές για αυτό το σχήμα προσώπου είναι σκελετοί με έντονο κάτω μέρος, που χαρίζουν στο πιγούνι το επιθυμητό μέγεθος. Επιλέξετε γυαλιά με κοκάλινο ή μεταλλικό σκελετό. Αυτά τα γυαλιά θα είναι τέλεια επάνω σας. Τετραγωνισμένα, στρογγυλά, cat eye και άλλα, είναι τέλειες επιλογές.

Γυαλιά για μακρόστενο πρόσωπο

Σε αντίθεση με το οβάλ, το μακρόστενο πρόσωπο επειδή δεν έχει ζυγωματικά είναι δύσκολο να βρει τον τέλειο σκελετό γυαλιών. Δώστε προσοχή στο να τονίσετε ελλειμματικά σημεία του προσώπου σας με oversized σκελετούς. Αυτοί θα τονίσουν τα ζυγωματικά σας και θα κάνουν πιο «γλυκό» το σχήμα του προσώπου σας. Προσέξτε όμως. Προτιμήστε καλύτερα σκελετούς που θα έχουν στρογγυλεμένες γωνίες που θα πετύχουν ακριβώς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γυαλιά με τετράγωνους σκελετούς και στρογγυλεμένες γωνίες ή στρογγυλούς σκελετούς είναι η καλύτερη επιλογή.

Γυαλιά για τριγωνικό πρόσωπο

Χαρακτηριστικό ενός τριγωνικού προσώπου είναι ότι διαθέτουν πιο πλατύ και τετράγωνο πιγούνι και μέτωπο, που στενεύει πάνω από τα ζυγωματικά. Στόχος είναι να δώσετε πλάτος στο μέτωπό σας εξισορροπώντας το με το πιγούνι. Σε αυτή την περίπτωση μεγάλα γυαλιά, με πλατύ στο πάνω μέρος σκελετό είναι η καλύτερη επιλογή. Προτιμήστε γυαλιά με τετράγωνους φακούς, είτε με λεπτό σκελετό και έντονες εξωτερικές καμπύλες, είτε με έντονες εξωτερικές γωνίες.

Γυαλιά για πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

Πιθανότατα να μη γνωρίζατε για αυτό το σχήμα προσώπου. Και όμως υπάρχει! Το πρόσωπο αυτό έχει πιο στενό μέτωπο πάνω από τα ζυγωματικά, έντονα ζυγωματικά και μάγουλα και στενό πιγούνι. Στόχος εδώ είναι να τονίσετε τα μάτια φέρνοντάς τα σε αρμονία με τα έντονα ζυγωματικά. Ιδανικές επιλογές σε αυτή την περίπτωση είναι γυαλιά με καμπυλωτό, κοκάλινο ή μεταλλικό σκελετό. Προτιμήστε στρογγυλούς, εξάγωνους ή και πεταλουδέ σκελετούς για να δώσετε αρμονία στο πρόσωπό σας.

Extra Tips

Εντάξει με το σχήμα του σκελετού. Καλό είναι, όμως, να προσέξετε και κάποια επιπλέον σημεία, ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή!

  • Το χρώμα του σκελετού να ταιριάζει με το χρώμα του δέρματος και των ματιών σας.
  • Αν έχετε μικρή μύτη χρειάζεστε ένα σκελετό με υψηλό στήριγμα στη μύτη. Αντίθετα, αν έχετε μεγάλη μύτη κάντε τη να φαίνεται μικρότερη με χαμηλό στήριγμα.
  • Δεν είναι απαραίτητο να προσπαθείτε να ταιριάζετε τα γυαλιά σας με τα ρούχα σας.
  • Για ακόμα καλύτερο στιλ επιλέξτε την κατάλληλη αλυσίδα γυαλιών.

Κάντε την καλύτερη επιλογή!

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και ετοιμαστείτε για εντυπωσιακές εμφανίσεις! Ανανεώστε το στιλ σας επιλέγοντας γυαλιά που ταιριάζουν αρμονικά με το πρόσωπό σας.

Στα Nora’s accessories θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε γυαλιά ηλίου και σκελετούς γυαλιών οράσεως για να επιλέξετε.

Ελάτε σε κάποιο κατάστημά μας, δοκιμάστε και επιλέξτε το κατάλληλο, ή επιλέξτε το αγαπημένο σας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Γυαλιά και Αναλογία Προσώπου
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.